X

У секретаріаті ВККСУ відбулась робоча зустріч з представниками Програми USAID «Справедливість для всіх»

29.09.2022

29 вересня 2022 року відбулася робоча зустріч керівництва секретаріату Комісії з представниками Програми USAID «Справедливість для всіх»: керівником Девідом М. Воном, заступницею керівника Наталією Петровою та експертами Програми Анною Суховою та Ельвірою Файзулліною.

Від Комісії у заході взяли участь керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко, директор департаменту суддівської кар’єри Тарас Нешик та в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва Денис Кузнецов.

Сторони предметно обговорили напрями співпраці Програми та секретаріату Комісії, зокрема проєкт плану стратегічного розвитку штучного інтелекту в межах вирішення питань суддівської кар’єри, автоматизації інших процедур (іспит, конкурс для кандидатів на посаду судді місцевого суду).

Крім того, під час дискусії було наголошено на необхідності дослідження міжнародного досвіду та практик щодо добору на посаду судді, вдосконалення екзаменаційних процедур, автоматизації процесів, пов’язаних із суддівською кар’єрою, тощо.

Учасники окрему увагу приділили питанню міжнародних стандартів оцінювання суддів і кандидатів на посаду судді та аналізу показників їх особистих морально-психологічних якостей за результатами відповідних тестувань.  

У підсумку домовлено про залучення національного експерта Програми в галузі інформаційних технологій для проведення комплексної оцінки функціонування чинних підсистем Системи автоматизації робочих процесів Комісії, що є вкрай важливим для подальшого формування пропозицій та рекомендацій з метою розробки додаткових модулів.

Довідково:

Програма USAID «Справедливість для всіх» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2021 року.

Програма USAID «Справедливість для всіх» реалізується з метою просувати ідею справедливості для всіх через зміцнення системи правосуддя, послуг у сфері юстиції та залучення суспільства, щоб забезпечити адекватне реагування на правові проблеми та потреби українців у правосудді.

Програма USAID «Справедливість для всіх» ґрунтує свою діяльність на здобутках Програми USAID «Нове правосуддя» та використає її досягнення для координації тісної співпраці із українськими партнерами, проєктами USAID та Уряду США й іншими проєктами міжнародних донорських організацій в Україні