X

Відбулася чергова онлайн-зустріч донорів та виконавців проєктів міжнародної допомоги в галузі верховенства права

04.11.2021

03 листопада 2021 року в режимі онлайн відбулася зустріч представників проєктів міжнародної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права, організована за підтримки нової Програми USAID «Справедливість для всіх». Захід присвячено обговоренню питань цифровізації у сфері юстиції за участі українських та міжнародних експертів. Секретаріат Комісії представили в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва Денис Кузнецов та в.о. начальника управління інформаційних технологій Сергій Коровка.

Під час зустрічі керівник експертної групи впровадження та оцінки якості електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Денис Іванов поінформував про можливості та функції екосистеми «Дія» як безпечного цифрового порталу та застосунку з документами та послугами, який, зокрема, має на меті покращити доступ до правосуддя. Експерт наголосив, що застосунок «Дія» встановлено більш ніж на 9,2 млн пристроїв, і кожного дня ця цифра збільшується, тому команда Мінцифри має чіткі стратегічні цілі в майбутньому й відкрита до співпраці.

У своїй презентації заступник Міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов наголосив на пріоритетах діяльності Міністерства юстиції у сфері діджиталізації юридичних послуг і відзначив три основні напрями: електронні послуги, модернізація існуючих та створення нових систем. За словами урядовця, у планах Міністерства юстиції та Міністерства цифрової трансформації разом із представниками судової гілки влади якнайшвидше реалізувати всі затверджені  пріоритетні напрями електронного правосуддя, зокрема, у рамках Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Довідково:

Програма USAID «Справедливість для всіх» працює в Україні з 1 жовтня 2021 року та реалізується з метою просування ідеї справедливості для всіх через зміцнення системи правосуддя, послуг у сфері юстиції та залучення суспільства для забезпечення адекватного реагування на правові проблеми та потреби українців у правосудді.

Програма USAID «Справедливість для всіх» ґрунтуватиме свою діяльність на здобутках Програми USAID «Нове правосуддя» та використовуватиме її досягнення для координації тісної співпраці з вітчизняними партнерами, проєктами USAID та Уряду США й іншими проєктами міжнародних донорських організацій в Україні.